Witaj!
Miło Cię widzieć!
Jesteś tutaj najprawdopodobniej dlatego, że właśnie zeskanowałeś KOD QR z butelki na nalewce 🙂
Zatem zobacz jak powstawała moja wiśniówka
Wiśniówka tworzona jest w proporcjach:
1 / 1 /1
1 litr alkoholu /
1 kilogram cukru /
1 kilogram wiśni
1 litr alkoholu tworzy:
– 0,5 litra wódki 40%
(żubrówka)
– 0,5 litra spirytusu rektyfikowanego 95%
(czysty spirytus zbożowy)
Alkohole kupuję w sklepie, nie destyluję.
Wiśniówka jak już przeleży aż do momentu rozpuszczenia się cukru, zostaje przefiltrowana i rozlana do wyparzonych wcześniej, pięknych butelek z IKEI, które ponownie mogą wrócić do obiegu dzięki wielorazowemu zamykaniu korka.
PAMIĘTAJ! Butelka jest zwrotna.
Będzie mi bardzo miło uzupełnić Ci tą butelkę w kolejnym roku