Witaj!

Miło Cię widzieć!

Jesteś tutaj najprawdopodobniej dlatego, że właśnie zeskanowałeś KOD QR z butelki na nalewce 🙂


Zatem zobacz jak powstawała moja wiśniówka

Wiśniówka tworzona jest w proporcjach:
1 / 1 /1

1 litr alkoholu /
1 kilogram cukru /
1 kilogram wiśni

1 litr alkoholu tworzy:
– 0,5 litra wódki 40%
(żubrówka)
– 0,5 litra spirytusu rektyfikowanego 95%
(czysty spirytus zbożowy)

Alkohole kupuję w sklepie, nie destyluję.



Wiśniówka jak już przeleży aż do momentu rozpuszczenia się cukru, zostaje przefiltrowana i rozlana do wyparzonych wcześniej, pięknych butelek z IKEI, które ponownie mogą wrócić do obiegu dzięki wielorazowemu zamykaniu korka.

PAMIĘTAJ! Butelka jest zwrotna.

Będzie mi bardzo miło uzupełnić Ci tą butelkę w kolejnym roku